Ne hagyd magad!

NE HAGYD HOGY DISZKRIMINÁLJANAK!

NE HAGYD HOGY DISZKRIMINÁLJANAK!

NEM KELL FIZETNED!

CSAK AMENNYIT BÁRKI MÁSNAK IS!

2016. május 25. - egyenlő bánásmódot

Sajnos még 2016-ban is léteznek olyan pofátlan szórakozóhelyek, ahol a férfiakat drágábban engedik be mint a nőket.


EZ TÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK!


Amit végre az Alkotmánybíróság is megerősített:
http://index.hu/belfold/2016/01/12/az_ab_elutasitotta_a_doboz_panaszat/

back.jpg
Súlyosan sérti az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv.) 8.§ a) pontját, ami alapján hátrányos megkülönböztetésnek minősül ha valaki, vagy valamely csoport neme miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben lévő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.


Tehát, be lehet engedni ingyen a nőket, de akkor a férfiakat is ingyen kell beengedni! Ha a férfiaknak éjfélig ingyenes a belépő, akkor a nőknek is csak éjfélig ingyenes, utána mindenki fizet, de mindenki ugyanannyit! Ha a nőknek 500 Ft a belépő, akkor a férfiaknak is 500, nem 1000, nem 1500, és nem 2000! Csak 500!


5. § Az egyenlő bánásmód követelményét a 4. §-ban foglaltakon túl az adott jogviszony tekintetében köteles megtartani,
b) aki az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségeiben szolgáltatást nyújt vagy árut forgalmaz,

Tehát senkit nem érdekel ha a hely magántulajdon, a törvényt akkor is köteles betartani!

 

1. Ha találkozol ilyen törvényt semmibe vevő szemét hellyel, mindenképp fordulj az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz! Tegyél itt panaszt!: http://www.egyenlobanasmod.hu/complaint/add

2. Ilyen helyeket ne látogass, ne költs ott pénzt!

3. Ha valamiért mégis ott vagy, kérd el a Vásárlók Könyvét és írj bele! A Vásárlók Könyve dokumentum, azt a működési engedélyt kiadó hatóság hitelesíti. Bármi, ami abba kerül, a helynek kötelessége a hatóság felé továbbítani, vagy ellenőrzéskor azt átadni, ahol azt is be kell mutatniuk, hogyan kezelték a problémát. És ezt 5 évig meg is kell őrizniük.
Természetesen azzal fognak hárítani, hogy nekik ilyen nincs. NE DŐLJETEK BE! VAN! A Vásárlók Könyvének jól látható, elérhető helyen kell lennie, íróeszközzel együtt, amennyiben ez nem valósul meg, az önmagában is SZABÁLYSÉRTÉS! Ebben az esetben ezt se felejtsétek el beleírni! Ha nem adják át, nyugodtan hívjatok rendőrt, és menjetek nyugodtan a felügyeleti szervekhez (is)! (Fogyasztóvédelem, Önkormányzat jegyzője.) A Vásárlók könyvét kérésre rendelkezésre kell bocsájtaniuk, ez alól KIBÚVÓ NINCS!

4. Keresd meg a hely Facebook és Google+ oldalát és adj 1 csillagos értékelést! Írd oda a törvénybe ütköző diszkrimináció tényét is! Vagy csak szimplán annyit: "diszkrimináció"

5. Írj egy emailt  a helyi Önkormányzat jegyzőjének, hogy tudjon a törvénysértésről!

6. Oszd meg minden ismerősöddel, hogy tudják, nekik sem kell az ilyen pofátlan hátrányos megkülönböztetést eltűrniük!



GYAKRAN ISMÉTELT TÉVEDÉSEK

Ha nem mehetnek be ingyen, nem lesznek nők a szórakozóhelyen.
Jártál már olyan helyen ahol betartják a törvényt és egységáron lehet belépőt venni? Például Sziget fesztivál? Vagy bármelyik másik? Ott nincsenek lányok? Na ne röhögtess! Ezt a baromságot csak ezek a mocskos szórakozóhelyek találták ki hogy már a bejáratnál jól le tudjanak húzni! Rajtuk kívül ezzel senki nem jár jól! Vagy mit hittél, a nők otthon ülnek majd a 4 fal között? Látod hogy nem! Ők ugyanúgy a férfiak társasága miatt járnak el szórakozni!Most már tudod, oszd meg mindenkivel, hogy nem kell ezt a pofátlan megkülönböztetést eltűrniük!

A nők kevesebbet keresnek.
Hol? Bértábla van! A versenyszférában pedig csak nőket alkalmaznának ha valóban olcsóbban végeznék el ugyanazt a munkát! De hát látjuk hogy nem ez a helyzet. Ráadásul ez két független dolog. Ha tényleg elhiszed ezt a hazugságot, akkor arra keress megoldást, és ne egy valós törvénysértéssel, tehát a férfiak diszkriminációjával akard kompenzálni!!

Nem lehetek udvarias a nőkkel?
Dehogynem, azt csinálsz amit csak akarsz! De ezt egy mocskos szórakozóhely nem döntheti el senki helyett!

Ha van még kérdésed, vagy találsz ilyen mocskos szemét törvénysértő helyet, írd meg ide: egyenlo@tutanota.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlo.blog.hu/api/trackback/id/tr258747554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása